top of page

Όψεις Πορσελάνης

Ανακαλύψτε τι είναι οι όψεις πορσελάνης, που βοηθούν και τι χρειάζεται να ξέρετε πριν την συνεδρία σας.

Smiling Model

Λοιπόν, τι είναι οι όψεις πορσελάνης; 

Οι όψεις είναι λεπτές επιφάνειες πορσελάνης κατασκευασμένες κατά παραγγελία ,που συγκολλούνται με τα δόντια για να βελτιώσουν τη μορφή και την εμφάνισή τους. Είναι ανθεκτικό υλικό, μακράς διαρκείας και εξαιρετικά ευέλικτο.

Μπορεί να χρειαστείτε οψεις πορσελανης για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων:

  • Αποχρωματισμένα δόντια (λόγω τρόπου ζωής π.χ. κάπνισμα, καφές, κρασί, ή έντονης φαρμακευτικής αγωγής στην παιδική ηλικία, όπως υψηλές δόσεις αντιβιοτικών, θεραπεία με φθόριο ή ακόμα και τραύμα στα δόντια που έχει ως αποτέλεσμα γκριζάρισμα των δοντιών)

  • Αλλαγή του σχήματος των δοντιών

  • Κενά

  • Θεραπείες των κατεστραμμένων δοντιών οπως φθορές που προκαλούνται από το τρίξιμο των δοντιών το βράδυ

  • Για να αντικαταστήσετε παλιές αποκαταστάσεις

  • Ορθοδοντική βελτίωση

Η παροχή όψεων πορσελάνης προγραμματίζεται σε δύο κύρια ραντεβού θεραπείας. Στο πρώτο ραντεβού προετοιμάζονται τα δόντια. Θα χρησιμοποιηθεί τοπικό αναισθητικό και ο οδοντίατρος θα μειώσει το σμάλτο του δοντιού σε ορισμένες περιοχές της οδοντοστοιχίας, ώστε να δημιουργήσει χώρο για την όψη. Έπειτα θα λάβει ψηφιακά αποτυπώματα χρησιμοποιώντας την ψηφιακή  μέθοδο αποτύπωσης της 3Shape, εφαρμόζοντας επίσης ένα μοντέλο τρισδιάστατης προεπισκόπησης και κατασκευάζονται προσωρινές αποκαταστάσεις των δοντιών. Οποιεσδήποτε αλλαγές ή λεπτές ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν στα προσωρινά δόντια θα αναπαραχθούν και στις τελικες όψεις.


Το δεύτερο ραντεβού γίνεται συνήθως μια εβδομάδα αργότερα. Τα δόντια απομονώνονται από την υγρασία και οι όψεις πορσελάνης συγκολλούνται. Κανονίζουμε επίσης ένα follow-up ραντεβού με τον ασθενή μας λίγες μέρες αργότερα αν χρειαστεί για να ελέγξουμε ότι όλα είναι καλά και ο ασθενής νιώθει άνετα με τις καινούριες όψεις.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις όψεις πορσελάνης ή να κλείσετε ένα ραντεβού στην Aurum Wellness, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εδώ. 

Συχνές ερωτήσεις

Χρειάζεται λεύκανση των δοντιών πριν από την τοποθέτηση των όψεων;

Οχι απαραίτητα. Αλλά επειδή ταιριάζουμε τις όψεις με τα υπόλοιπα δόντια σας, μπορεί να θέλετε να τις λευκάνετε εκ των προτέρων, καθώς δεν θα μπορείτε να το κάνετε μετά. Εάν οι όψεις ταιριάζουν στο χρώμα με τα δόντια μετά την λεύκανση, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα εντατικό πρόγραμμα λεύκανσης δοντιών. Διαφορετικά, τα φυσικά δόντια θα αρχίσουν να φαίνονται κίτρινα σε σύγκριση.

 

Πόσο διαρκούν οι όψεις πορσελάνης; 

Δεδομένου ότι οι πορσελάνες δεν λερώνουν ή αλλάζουν σχήμα, μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον ο ασθενής ακολουθήσει το πρωτόκολλο φροντίδας που προτείνει ο οδοντίατρος. Όπως όλες οι αποκαταστάσεις, οι όψεις θα χρειαστούν αντικατάσταση με την πάροδο του χρόνου. Με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση θα αντέξουν για 10-15 χρόνια, αλλά συχνά μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

 

Τι είναι καλύτερο για μένα; Όψη ή στεφάνη;

Μερικές φορές δεν υπάρχει αρκετό δόντι, μετά από χρόνια φθοράς ή μεγάλες αποκαταστάσεις στα πρόσθια δόντια, έτσι ώστε μπορεί να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση όψεων. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να αποκαταστήσουμε τα δόντια με κεραμικές στεφάνες, προστατεύοντας το υπόλοιπο δόντι και βελτιώνοντας την εμφάνιση. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε το ραντεβού σας πατήστε εδώ.

bottom of page